Ons motto:
"TABLERS ON TOUR"
Serviceproject 2007

 

Tafels voor Zuid Afrika

De opbrengst van de avond bedraagt 30.000 euro. De stichting Cordaid, een overkoepelend orgaan van diverse hulpinstanties, verhoogt dit bedrag met vijfenzeventig procent en ziet erop toe dat het geld aan het goede doel wordt besteed.


Op de avond zelf waren nationale bekendheden te gast. Hans Kraay jr. presenteerde het programma op ludieke wijze en Rob de Nijs sloot af met zijn optreden. Namens Zuid-Afrika was de Zuid-Afrikaanse ambassadrice mevrouw Hlengiwe Mkhize aanwezig. Tevens behoorde tot de genodigden burgemeester De Ruiter van gemeente Zevenaar.

Om het geld bijeen te brengen werden er, naast de verkoop van de toegangskaarten, veilingstukken geveild. Het kopstuk van de avond was een speciaal hiervoor gemaakt schilderij van kunstenares José Kersten, beter bekend als Séphina. Daarnaast was er een loterij waarvoor diverse bedrijven uit de Liemers een prijs beschikbaar stelden.

Met de opbrengst is de Tafelronde zeer tevreden. "De school in Sibongile startte met één lokaal en 300 leerlingen. Met dit geld maken we betere faciliteiten voor deze school mogelijk en hiermee beter onderwijs. Educatie is en blijft toch het uitgangspunt voor een betere toekomst", aldus Pascal Staring, voorzitter van Tafelronde 95 de Liemers.

 

groepsfoto tafelronde 95 de liemers